Den rena, fräscha doften av kåda

Den intelligenta tallen skyddar sina sår med kåda som hindrar sjukdomar och skadeinsekter från att angripa trädet. Den rena, fräscha doften av kåda bevaras länge i ett furuhus. Enligt gammal folktro är den bra för människans kropp och själ – åtminstone är den mycket angenäm.Beroende på finishen känns furu rustikt strävt eller silkeslent. Dess naturliga färg skiftar mjukt i rött; åldern och ljuset patinerar furu så att den blir lite mörkare.

Från utsidan är timmerhuset en ståtlig syn. Inomhus råder en vänlig och varm stämning.

Val av timmermaterial

Som råmaterial för Vehanens timmerhus används massivt timmer av finsk furu. Skogsägarna och de som väljer ut trävirket, våra sakkunniga samarbetspartner känner till vårt kvalitetskrav. Till Vehanens kommer bara det bästa virket, det är vi mycket noggranna med. Som limtimmer kan väljas furu eller gran.

Rundtimmer

Stockstorlek mellan 145...200 mm.

stockstorlek (mm)
145...200
trävirke
furu

Massiv hyvlad stock

Stockstorlek mellan 70...145 mm.

stockstorlek (mm)
79...145
trävirke
furu

Limtimmer

Stockstorlek mellan 88...250 mm.

stockstorlek (mm)
88...250
trävirke
furu/gran

Montering

ristinurkka

City-nurkka

jiirinurkka

lohenpyrstö/ tirolinurkka

 

Hundratals timmerhus över hela världen

 

Vehasen Talot har redan varit i timmerhusbranschen i sex decennier. Vi har designat och tillverkat timmerhus i Västeuropa, Sydeuropa, Fjärran Östern och i Norden. Vår erfarenhet bygger på utmanande projekt, inhemska och utomlands. Vi vet, hur timmerhus ska byggas, att göra står för stormar, snö och små jordbävningar. Lita på Vehasen, det gör tusentals andra också.